Tatarské Azu s pastýřským salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarské Azu s pastýřským salátem
Tatarské Azu s pastýřským salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
500 g | Hovězí svíčková |
50 g | Kečup |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
60 g | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
50 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 64,7mg |
Draslík | 936,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Hovězí svíčková, Ocet vinný, Okurka salátová, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarské Azu s pastýřským salátem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme pastýřský salát. Papriky a čerstvou okurku spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme, přidáme cukr a zalijeme 3 lžícemi vinného octa a 2 lžícemi oleje. |
2 | Potom na nudličky nakrájíme hovězí svíčkovou a sterilované okurky, drobně nasekáme feferonky. |
3 | Na rozpálené sádlo ve velké pánvi dáme smažit svíčkovou. Asi po 2 minutách přidáme okurky a feferonky, zaprášíme moukou, mletou paprikou a necháme osmahnout. Pak osmahnutou směs zalijeme 4 lžícemi zeleninového vývaru a kečupem, osolíme, opepříme a krátce povaříme. |
4 | Hotové azu podáváme v miskách, samostatně pak pastýřský salát a bílé pečivo. |