Litevský bramborový kugelis - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Litevský bramborový kugelis
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57132 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
20 ks | Brambory |
3 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové škvarky |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 172,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 463,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Tvaroh jemný, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Litevský bramborový kugelis postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák, přidáme vejce, tvaroh, sůl, pepř a škvarky. |
2 | Pekáč vymažeme sádlem, bramborové těsto ve vrstvě 3-4 cm rozestřeme do pekáče a v troubě asi 1 hodinu pečeme. |
3 | Mezitím připravíme omáčku. Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a smícháme ji se zakysanou smetanou. |
4 | Teplý kugelis podáváme na talířích přelitý smetanovou omáčkou. |