Recept

Ukrajinský bramborový závin

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57133

Ingredience

700 g Brambory vařené
500 g Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
20 g Mouka polohrubá
50 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Muškátový květ
200 g Slanina vepřová
100 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 ml Zakysaná smetana
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 986 kcal
Kilojoule 4 127kJ
19% Sacharidy 69 g
92% Tuky 69 g
69% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Ukrajinský bramborový závin postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme zelnou náplň. Kysané zelí scedíme, překrájíme, osolíme, přidáme kmín, 1 lžíci cukru a v kastrole na sádle přikryté 5 minut podusíme. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli, slaninu rozškvaříme, cibuli na ní osmažíme a vše přidáme k podušenému zelí.

2

Vařené brambory nastrouháme a v míse k nim přidáme vejce, mouku a sůl s muškátovým květem. Těsto dobře promícháme, přeneseme na pomoučený vál, ještě dobře prohněteme a vyválíme z něho placku, na kterou rozložíme zelnou náplň. Svineme šišku, kterou opatrně přendáme na pekáč vymazaný sádlem, šišku jím také potřeme a pekáč vložíme do horké trouby.

3

Pečeme 30-35 minut, hotový závin rozkrájíme na kousky a podáváme. Porce můžeme podle chuti přelít zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept