Jednoduchý recept

Litevská bramborová kaše s mákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57134

Ingredience

700 g Brambory
150 ml Mléko polotučné
150 g Mák - semena
80 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 288kJ
10% Sacharidy 35 g
31% Tuky 23 g
26% Sodík 521 mg
35% Bílkoviny 20 g

Litevská bramborová kaše s mákem postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory oloupeme, opláchneme, větší překrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vařící osolenou vodou a vaříme je 20-25 minut doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme dobře vypářit. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, přidáme 1/2 másla, sůl a vařečkou promícháme. Pak za stálého šlehání ručním šlehačem přiléváme vařící mléko.

2

Mezitím celkem 3x přelijeme mák vařící vodou, potřetí necháme mák ve vodě 5 minut, pak vodu slijeme a mák umeleme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme.

3

Kaši smícháme s mákem, polijeme máslem a podáváme se čtvrtkami vařených vajec a mlékem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept