Recept

Krevetky v bešamelu s vejci a bylinkami

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57135

Ingredience

300 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Sůl
3 l Voda pitná
Vařené vejce
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná
Omáčka
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř bílý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
2% Sacharidy 6 g
50% Tuky 37 g
76% Sodík 2 g
53% Bílkoviny 30 g

Krevetky v bešamelu s vejci a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Zmrazené malé krevety dáme do nepromokavého sáčku a vložíme je do misky s ledovou (1 l) vodou a necháme přes noc v lednici. Polorozmrazené, pokud mají krunýř, oloupeme a necháme je úplně rozmrazit. Dobře je omyjeme pod tekoucí vodou.

2

Do hrnce nalijeme 1.5-2 l vody, přidáme 2 lžíce soli a vodu přivedeme k varu. Malé a střední krevetky budeme vařit asi 3-4 minuty. Vyloupané krevetky budou masitě bílé a neprůhledné. Jednu rozkrojíme a zkontrolujeme, jestli jsou uvařené. Poté je vyjmeme sítem, necháme okapat a odložíme do mísy.

3

V rendlíku v 7 dl vody uvaříme vejce natvrdo. Vaříme je 9-10 minut. Poté je zchladíme, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Kopr a petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a jemně posekáme.

4

Ve větší pánvi si roztopíme máslo, přidáme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme smetanu, mouku rozšleháme metličkou dohladka a při mírné teplotě povaříme asi 10-12 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem, přidáme kopr, krevetky, prohřejeme je a ihned porce rozdělíme na talíře. Každou porci obložíme rozkrájenými vejci, které mírně osolíme, posypeme petrželkou a servírujeme.

Poznámka

Velké krevety vaříme 5-8 minut, obří krevety vaříme 7-8 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept