Lotyšská zelná roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lotyšská zelná roláda
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57136 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
220 g | Mouka polohrubá |
60 g | Slanina vepřová |
3 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Zakysaná smetana |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 427,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 189,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lotyšská zelná roláda postup přípravy receptu:
1 | Z 200 g polohrubé mouky, 1 lžičky soli, 1 vejce, 1 lžíce másla a 150 ml mléka vypracujeme těsto, které necháme 10-15 minut odpočinout, a pak je na pomoučeném vále rozválíme na sílu 3 mm. |
2 | Zelí nakrouháme a na rozpuštěné 1/2 slaniny ho bez vody s kmínem a solí podusíme. Do podušeného zelí rozklepneme 2 vejce a vmícháme 2 nasekaná na tvrdo uvařená vejce a na zbylé slanině osmaženou nasekanou cibuli. Směs dobře promícháme a na prostředku těsta z ní uděláme šišku. |
3 | Těsto kolem náplně pečlivě zavineme, konce zahrneme a závin zavážeme do gázy. Roládu vaříme v osolené vodě asi 5 minut, pak ji vyndáme, sejmeme gázu, pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme na plechu na 5 minut do silně předehřáté trouby. |
4 | Hotovou roládu nakrájíme a podáváme se zakysanou smetanou. |