Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57137
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
15 g Droždí
250 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,170 kcal
Kilojoule 4 897kJ
29% Sacharidy 104 g
98% Tuky 74 g
21% Sodík 429 mg
44% Bílkoviny 25 g

Ruské bliny postup přípravy receptu:

1

Droždí rozmícháme v teplém mléce, přidáme cukr a 1/2 hladké mouky, rozmícháme a necháme pod ubrouskem 1 hodinu kynout. Pak přidáme sůl, 2 žloutky, 40 g rozpuštěného másla a zbytek mouky, rozmícháme a necháme opět vykynout pod ubrouskem. Do vykynutého těsta vmícháme sníh z bílků a necháme ještě 15 minut kynout.

2

Z těsta pak na máslem vymaštěném lívanečníku smažíme tenké bliny. Při smažení je pokapeme máslem, obrátíme a osmažíme na druhé straně.

3

Bliny podáváme na nahřátých talířích, jako dip podáváme rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta. Jako přílohu můžeme podávat také plátky uzeného lososa nebo kaviár.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept