Ruské bliny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské bliny
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57137 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
250 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 251,7mg |
Draslík | 242,2mg |
Vláknina | 225,0mg |
Vitamín A | 608,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské bliny postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozmícháme v teplém mléce, přidáme cukr a 1/2 hladké mouky, rozmícháme a necháme pod ubrouskem 1 hodinu kynout. Pak přidáme sůl, 2 žloutky, 40 g rozpuštěného másla a zbytek mouky, rozmícháme a necháme opět vykynout pod ubrouskem. Do vykynutého těsta vmícháme sníh z bílků a necháme ještě 15 minut kynout. |
2 | Z těsta pak na máslem vymaštěném lívanečníku smažíme tenké bliny. Při smažení je pokapeme máslem, obrátíme a osmažíme na druhé straně. |
3 | Bliny podáváme na nahřátých talířích, jako dip podáváme rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykynutí těsta. Jako přílohu můžeme podávat také plátky uzeného lososa nebo kaviár.