Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57138
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

10 ks Brambory
10 ks Brambory vařené
6 ks Cibule
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Sádlo škvařené
4 kávová lžička Sůl
500 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,260 kcal
Kilojoule 5 271kJ
24% Sacharidy 88 g
113% Tuky 85 g
72% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 39 g

Litevské cepelíny postup přípravy receptu:

1

Oloupané syrové brambory nastrouháme, dobře vymačkáme vodu a smícháme je s nastrouhanými vařenými bramborami, hladkou moukou, solí, 1 vejcem a 100 ml zakysané smetany. Promícháme a na pomoučeném vále z těsta vytvoříme placku.

2

Pak si připravíme nádivku. Na 150 g sádla opečeme 3 nakrájené cibule, přidáme tvaroh a 2 vejce, osolíme a dobře promícháme.

3

Z bramborového těsta vykrajujeme kroužky, klademe na ně nádivku a zformujeme do podlouhlých šišek. Vaříme je 10 minut v osolené vodě.

4

Mezitím na 100 g sádla zpěníme 3 cibule, osolíme, zalijeme 200 ml zakysané smetany a chvilku povaříme.

5

Cepelíny podáváme přelité teplou smetanovou omáčkou.

Poznámka

Místo tvarohu můžeme na nádivku použít 500 g jakéhokoliv mletého vařeného masa nebo uzeninu. Do omáčky je možno také zamíchat drobně nakrájené podušené houby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept