Marinované hroznové víno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované hroznové víno
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57140 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 g | Badyán |
25 g | Bazalka |
30 g | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
4 g | Hřebíček |
1000 g | Hroznové víno |
25 g | Máta |
2 g | Nové koření celé |
250 ml | Ocet vinný |
10 g | Skořice mletá |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 572,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Cukr krupice, Hřebíček, Hroznové víno, Máta, Nové koření celé, Ocet vinný, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované hroznové víno postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme ocet a provaříme, až se cukr rozpustí. Do mísy nasypeme posekané lístky máty a bazalky, přidáme mletou skořici, nové koření, hřebíček, badyán a zalijeme vroucím nálevem z hrnce. Necháme vychladnout, přidáme omyté kuličky hroznového vína, mísu uložíme do chladu a necháme hrozny marinovat 12-14 dní. |
2 | Podáváme jako přílohu k pečeným masům. |