Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57146
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 kg Cibule
600 g Humr
1 kávová lžička Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
4 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Sůl
4 dl Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 393kJ
8% Sacharidy 30 g
2% Tuky 2 g
36% Sodík 729 mg
56% Bílkoviny 32 g

Jak uvařit humra postup přípravy receptu:

1

Dobře omytého čerstvého humra (klepeta má svázaná) přivážeme na vhodnou plochou vařečku, aby se mu ocas nezkroutil dospod a dáme ho do chladničky zchladit asi na 1 hodinu (tak zůstane letargický).

2

Ve větším hrnci si přivedeme vodu k varu, přidáme očištěnou cibuli, oloupaný česnek, sůl, svazek omytých bylinek a koření (petrželovou nať, řapíkatý celer, bobkový list, nové koření, celý pepř) a bílé víno. Vodu povaříme asi 10 minut, poté vložíme humra přivázaného na dřevěnou vařečku do vroucího vývaru, kde krásně zčervená. Vařit ho necháme maximálně 10 minut (podle váhy do 600 g). Nesmí se převařit, protože by jeho maso ztuhlo.

3

Humra vyjmeme z vařící vody a ostrým nožem ho rozpůlíme podél páteře. Rozevřeme ho a vyjmeme střívko. Klepeta před servírováním nakřápneme špičatou hranou ostrého nože a maso vyjmeme z celého humra.

Poznámka

K vařenému humru podáváme čerstvé nebo opečené bílé pečivo. Dále maso použijeme k dalšímu zpracování podle chuti. Maso ozdobíme čerstvě posekaným koprem nebo natí fenyklu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept