Jablečný dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný dezert
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5715 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Máta |
200 g | Med včelí |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 30,3mg |
Draslík | 251,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 172,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Máta, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný dezert postup přípravy receptu:
1 | Rozkrojíme a jádřinců zbavíme jablka, nakrájíme na měsíčky, přidáme citronovou šťávu a posypeme cukrem a skořicí. |
2 | Na másle jablka dozlatova opečeme. |
3 | Jednotlivé plátky rozložíme na talířky a ke zbylému máslu přilijeme smetanu a med a povaříme. |
4 | Medovou zálivkou přelijeme plátky jablíček, ozdobíme mátou a podáváme. |