Recept

Lilky pečené po gruzínsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57151
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
3 polévková lžíce Libeček
500 g Lilek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Cukr krupice
50 ml Ocet vinný

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 088kJ
5% Sacharidy 17 g
31% Tuky 23 g
10% Sodík 201 mg
11% Bílkoviny 6 g

Lilky pečené po gruzínsku postup přípravy receptu:

1

Lilky na plechu ve středně vyhřáté troubě pečeme 20-25 minut, sloupneme je a dužinu nakrájíme na nudličky.

2

Mezitím nadrobno nasekáme jádra vlašských ořechů, cibuli, česnek, libeček, zelenou petrželku a kopr.

3

Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, vsypeme 1 lžičku cukru, který necháme rozpustit. Pak přilijeme vinný ocet, přidáme 1 lžičku soli a vše uvedeme do varu. Potom pánev stáhneme z ohně, vsypeme nakrájené lilky, cibuli, česnek, zelené bylinky a okořeníme sladkou paprikou, šafránem a koriandrem.

4

Směs dobře promícháme a podáváme jako teplý předkrm, nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept