Lilky pečené po gruzínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky pečené po gruzínsku
Lilky pečené po gruzínsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57151 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
3 polévková lžíce | Libeček |
500 g | Lilek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
50 ml | Ocet vinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 499,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Koriandr mletý, Lilek, Ořechy vlašské, Paprika mletá sladká, Sůl, Cukr krupice, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky pečené po gruzínsku postup přípravy receptu:
1 | Lilky na plechu ve středně vyhřáté troubě pečeme 20-25 minut, sloupneme je a dužinu nakrájíme na nudličky. |
2 | Mezitím nadrobno nasekáme jádra vlašských ořechů, cibuli, česnek, libeček, zelenou petrželku a kopr. |
3 | Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, vsypeme 1 lžičku cukru, který necháme rozpustit. Pak přilijeme vinný ocet, přidáme 1 lžičku soli a vše uvedeme do varu. Potom pánev stáhneme z ohně, vsypeme nakrájené lilky, cibuli, česnek, zelené bylinky a okořeníme sladkou paprikou, šafránem a koriandrem. |
4 | Směs dobře promícháme a podáváme jako teplý předkrm, nebo jako přílohu ke grilovanému masu. |