Rajčatová omáčka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka se slaninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57152 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
30 g | Bazalka |
250 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
25 g | Olej olivový extra panenský |
600 g | Passata (drcená rajčata) |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 19,2mg |
Draslík | 147,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 402,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na tenké nudličky. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přisypeme cibuli a zpěníme. Přidáme slaninu, passatu, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Posekanou bazalku přimícháme až těsně před podáváním. |