Srbské ražniči s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbské ražniči s paprikami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57153 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
25 g | Olej olivový extra panenský |
150 g | Paprika červená |
150 g | Paprika oranžová |
150 g | Paprika zelená |
150 g | Paprika žlutá |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
8 g | Sůl mořská |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 149,0mg |
Draslík | 992,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 152,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbské ražniči s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme, napichujeme na špejle a smažíme v pánvi na oleji ze všech stran. Různě barevné papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky a krátce na másle orestujeme. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozebereme na kroužky. Promícháme s mořskou solí a mletým pepřem. |
2 | Na talíře upravíme orestované papriky, na ně položíme po 1 ks ražniči a posypeme kroužky cibule. |