Recept

Uzbecká šavlja se sušenými meruňkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57154
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 ks Cibule
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Meruňky sušené
300 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý celý
3 ks Rajčata
600 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
1100 ml Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 917 kcal
Kilojoule 3 837kJ
52% Sacharidy 188 g
246% Tuky 184 g
9% Sodík 173 mg
29% Bílkoviny 16 g

Uzbecká šavlja se sušenými meruňkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve do 500 ml vlažné vody namočíme opláchnuté sušené meruňky. Po 20 minutách je scedíme a překrájíme na poloviny. Na silná kolečka nakrájíme cibuli, na kolečka mrkev, na čtvrtky rajčata a nasekáme pažitku.

2

V kastrolu na rozpuštěném másle opečeme cibuli s mrkví, ke směsi přidáme rajčata, pažitku, sůl, sladkou papriku, celý pepř a zalijeme 600 ml horké vody. Uvedeme do varu a přidáme překrájené meruňky. Přisypeme rýži, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Během dušení šavlju 2x promícháme dřevěnou vařečkou. Jestliže se voda vyvaří dřív, než jsou všechny součásti měkké, můžeme dolít trochu vařící vody.

3

Hotovou šavlju necháme ještě pod pokličkou 15 minut dojít, pak ji servírujeme přelitou zakysanou smetanou.

Poznámka

V době určené na vaření není započítáno 15 minut, kdy necháváme pokrm „dojít“.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept