Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57156
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
500 g Houby čerstvé
150 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet vinný
2 ks Okurky nakládané
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
1500 ml Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové bílé
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 617kJ
19% Sacharidy 70 g
46% Tuky 34 g
130% Sodík 3 g
28% Bílkoviny 16 g

Houbová soljanka postup přípravy receptu:

1

Hlávku zelí nakrouháme, dáme do hrnce, přidáme 2 lžíce másla, trochu vody a octa a zakryté dusíme asi 30 minut. V polovině dušení přidáme rajský protlak, nakrájené 2 kyselé okurky, cukr, sůl, pepř a bobkový list.

2

Mezitím 10 minut povaříme očištěné a opláchnuté čerstvé houby, uvařené je cedníkem vyjmeme, potom nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Osmažené houby vyjmeme a na téže pánvi zpěníme cibuli, potom vrátíme zpět houby, směs osolíme a opepříme.

3

Polovinu dušeného zelí urovnáme na zapékací mísu, na zelí rozprostřeme houbovou směs a zakryjeme zbylým zelím. Povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a dáme do trouby zapéct.

4

Soljanku rozdělenou na talíře podáváme s bílým pečivem.

Poznámka

Houbovou soljanku můžeme připravit i z kysaného zelí, pak ovšem nepřidáváme ocet, anebo můžeme použít sušené nebo nakládané houby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept