Brambory s brynzou po moldavsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s brynzou po moldavsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57157 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
125 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Brynza |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kopr čerstvý, Pažitka, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s brynzou po moldavsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a přepůlené menší brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme je. |
2 | Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, na čtvrtky rajčata a nasekáme pažitku a kopr. |
3 | Uvařené horké brambory rozdělíme na talíře, kde je hustě posypeme čerstvou brynzou, jemně sekanou cibulí, pažitkou a koprem. |
4 | Brambory pak podáváme přelité rozpuštěným máslem a ozdobené čtvrtkami rajčat. |