Recept

Moldavský čulak – zapečené brambory se sýrem

  • Moldavsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57158

Ingredience

1 kg Brambory
100 g Gouda
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 610kJ
12% Sacharidy 42 g
60% Tuky 45 g
14% Sodík 273 mg
27% Bílkoviny 15 g

Moldavský čulak – zapečené brambory se sýrem postup přípravy receptu:

1

Když se brambory vaří, připravíme z 30 g másla a 30 g hladké mouky světlou jíšku. Zředíme ji 3 lžícemi vlažné vody, rozšleháme se smetanou, osolíme, okořeníme sladkou paprikou a povaříme. Ve slupce uvařené brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a složíme do pekáče, vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pak přelijeme brambory na pekáči.

2

Povrch hustě posypeme sýrem, sekaným koprem a petrželkou, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme na 15 minut do středně vyhřáté trouby zapéci.

3

Čulak podáváme horký, dobrý je i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept