Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57160
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brambory vařené
2 ks Brukev řepka
2 ks Cibule
250 g Fazole červené sterilované
500 ml Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Hřebíček
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Skořice mletá
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 117kJ
18% Sacharidy 66 g
295% Tuky 221 g
62% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Ruské zeleninové ragú postup přípravy receptu:

1

Připravenou zeleninu nejprve očistíme a zbavíme slupek a ovadlých částí.

2

Mrkve a brukve nakrájíme na kostky a půl hlávky malého zelí nahrubo nakrouháme, vložíme do kastrolu s rozpuštěnou lžící másla, osolíme, přidáme čtvrt litru hovězího vývaru a dáme podusit. Menší vařené brambory nakrájíme na čtvrtky a ve velké pánvi je spolu s kolečky cibule opečeme na másle.

3

Potom si připravíme omáčku. Na kastrolku uděláme ze 3 lžic másla a 2 lžic hladké mouky světlou jíšku, zalijeme ji vlažným hovězím vývarem, ušleháme, přidáme drobně pokrájená rajčata a nakrájené sterilované lusky a 15 minut povaříme.

4

Všechnu zeleninu i s vydušenou šťávou a brambory s cibulí smícháme dohromady, vložíme do kastrolu, zalijeme připravenou omáčkou, podle chuti přisolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem a mletou skořicí, zakryjeme a 15 minut dusíme. Nakonec zjemníme šlehačkou a odstavíme.

5

Ragú při podání posypeme sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept