Ruské zeleninové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské zeleninové ragú
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57160 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
2 ks | Brukev řepka |
2 ks | Cibule |
250 g | Fazole červené sterilované |
500 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské zeleninové ragú postup přípravy receptu:
1 | Připravenou zeleninu nejprve očistíme a zbavíme slupek a ovadlých částí. |
2 | Mrkve a brukve nakrájíme na kostky a půl hlávky malého zelí nahrubo nakrouháme, vložíme do kastrolu s rozpuštěnou lžící másla, osolíme, přidáme čtvrt litru hovězího vývaru a dáme podusit. Menší vařené brambory nakrájíme na čtvrtky a ve velké pánvi je spolu s kolečky cibule opečeme na másle. |
3 | Potom si připravíme omáčku. Na kastrolku uděláme ze 3 lžic másla a 2 lžic hladké mouky světlou jíšku, zalijeme ji vlažným hovězím vývarem, ušleháme, přidáme drobně pokrájená rajčata a nakrájené sterilované lusky a 15 minut povaříme. |
4 | Všechnu zeleninu i s vydušenou šťávou a brambory s cibulí smícháme dohromady, vložíme do kastrolu, zalijeme připravenou omáčkou, podle chuti přisolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem a mletou skořicí, zakryjeme a 15 minut dusíme. Nakonec zjemníme šlehačkou a odstavíme. |
5 | Ragú při podání posypeme sekanou petrželkou. |