Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57161
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
250 ml Hovězí vývar základní
80 g Máslo čerstvé
350 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
750 g Rýže dušená
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
100 ml Zakysaná smetana
800 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 016kJ
18% Sacharidy 66 g
57% Tuky 43 g
32% Sodík 641 mg
33% Bílkoviny 19 g

Litevské golubce postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme náplň. Na 30 g másla osmažíme drobně nakrájenou cibuli a smícháme ji s 150 g dušené rýže, míchaným mletým masem, solí a pepřem.

2

Čisté velké zelné listy vložíme na 5-7 minut do vařící vody a z okapaných opatrně seřízneme žebra. Na vychladlé listy dáme připravenou náplň, stočíme do závitků, které naklademe těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáče a po obou stranách je na plotně opečeme. Na zbytku másla zpěníme mouku, zalijeme ji vlažným hovězím vývarem, přidáme zakysanou smetanu, cukr a rajský protlak, osolíme, přivedeme do varu a nalijeme na závitky. Přikryté závitky vložíme do trouby a dusíme 30-40 minut.

3

Hotové závitky podáváme s dušenou rýží, přelité omáčkou a posypané sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept