Recept

Ukrajinské plněné kedlubny

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57162
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
8 ks Kedlubna
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
80 g Máslo čerstvé
250 g Maso mleté - mix
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
300 ml Zakysaná smetana
1 ks Žemle tuková
50 g Strouhanka
150 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 790kJ
12% Sacharidy 43 g
65% Tuky 49 g
45% Sodík 897 mg
31% Bílkoviny 17 g

Ukrajinské plněné kedlubny postup přípravy receptu:

1

Větší očištěné neoloupané kedlubny vložíme do slabě osolené vařící vody a téměř doměkka je uvaříme. Pak je oloupeme, vršek seřízneme a dužinu vydlabeme.

2

Mezitím připravíme nádivku. Směs hub očistíme, nakrájíme na kusy, asi 10 minut vaříme a uvařené houby nadrobno nasekáme. Na menší kousky nakrájenou žemli v malé misce zalijeme 100 ml zakysané smetany a necháme ji vsáknout a pak rozmícháme. Mleté maso spolu s nasekanými houbami lehce osmažíme na 40 g másla, odstavíme, dobře promícháme s namočenou žemlí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkanou dužinu z vařených kedlubnů, sůl, pepř, nasekaný kopr a dobře zpracujeme.

3

Hotovou nádivkou naplníme vydlabané kedlubny, které dáme na kastrol s rozehřátým máslem a přilijeme 150 ml hovězího vývaru. Jestliže zůstane nespotřebovaná nádivka, zahustíme jí trochou strouhanky, a vytvoříme z ní kuličky, které přidáme do kastrolu ke kedlubnům.

4

Kastrol zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby a pokrm dusíme asi 25 minut.

5

Kedlubny přelijeme zakysanou smetanou a podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept