Ukrajinské plněné kedlubny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ukrajinské plněné kedlubny
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57162 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
8 ks | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
80 g | Máslo čerstvé |
250 g | Maso mleté - mix |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
300 ml | Zakysaná smetana |
1 ks | Žemle tuková |
50 g | Strouhanka |
150 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 64,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Žemle tuková, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ukrajinské plněné kedlubny postup přípravy receptu:
1 | Větší očištěné neoloupané kedlubny vložíme do slabě osolené vařící vody a téměř doměkka je uvaříme. Pak je oloupeme, vršek seřízneme a dužinu vydlabeme. |
2 | Mezitím připravíme nádivku. Směs hub očistíme, nakrájíme na kusy, asi 10 minut vaříme a uvařené houby nadrobno nasekáme. Na menší kousky nakrájenou žemli v malé misce zalijeme 100 ml zakysané smetany a necháme ji vsáknout a pak rozmícháme. Mleté maso spolu s nasekanými houbami lehce osmažíme na 40 g másla, odstavíme, dobře promícháme s namočenou žemlí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkanou dužinu z vařených kedlubnů, sůl, pepř, nasekaný kopr a dobře zpracujeme. |
3 | Hotovou nádivkou naplníme vydlabané kedlubny, které dáme na kastrol s rozehřátým máslem a přilijeme 150 ml hovězího vývaru. Jestliže zůstane nespotřebovaná nádivka, zahustíme jí trochou strouhanky, a vytvoříme z ní kuličky, které přidáme do kastrolu ke kedlubnům. |
4 | Kastrol zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby a pokrm dusíme asi 25 minut. |
5 | Kedlubny přelijeme zakysanou smetanou a podáváme jako teplý předkrm. |