Běloruská kopýtka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Běloruská kopýtka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57165 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
160 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 401,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Běloruská kopýtka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme mouku, vejce, sůl a jedlou sodu a vymícháme velmi husté těsto. |
2 | Velkou naběračkou těsto vkládáme na rozpálené sádlo, lžící hromádky těsta zploštíme na placičky silné asi 2 cm, které rychle po obou stranách opékáme. |
3 | Opečená kopýtka vložíme na 2-3 minuty do vroucí osolené vody, uvařená vyndáváme drátěnou naběračkou. |
4 | Kopýtka podáváme politá zakysanou smetanou a rozškvařenou slaninou. |