Recept

Zapečený špenát po gruzínsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57166

Ingredience

8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Muškátový květ
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
250 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 654kJ
18% Sacharidy 67 g
43% Tuky 32 g
59% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Zapečený špenát po gruzínsku postup přípravy receptu:

1

Přebrané oprané listy špenátu zbavíme stopek, spaříme ve vodě, scedíme a hrubě nasekáme a nastrouháme cibuli.

2

V zapékací misce zpěníme na 50 g másla nastrouhanou cibuli, přidáme špenát, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a zalijeme čtyřmi rozšlehanými vejci. Misku vložíme do předehřáté trouby a asi 10 minut zapékáme.

3

Mezitím připravíme vaječné topinky. Vejce rozšleháme s mlékem a špetkou soli a ve směsi namáčíme tenké krajíčky bílého chleba, který na másle po obou stranách osmažíme.

4

Hotový špenát podáváme na talířích posypaný sekanou petrželkou s vaječnými topinkami jako přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept