Zapečený špenát po gruzínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený špenát po gruzínsku
Zapečený špenát po gruzínsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57166 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 337,0mg |
Draslík | 620,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Muškátový květ, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený špenát po gruzínsku postup přípravy receptu:
1 | Přebrané oprané listy špenátu zbavíme stopek, spaříme ve vodě, scedíme a hrubě nasekáme a nastrouháme cibuli. |
2 | V zapékací misce zpěníme na 50 g másla nastrouhanou cibuli, přidáme špenát, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a zalijeme čtyřmi rozšlehanými vejci. Misku vložíme do předehřáté trouby a asi 10 minut zapékáme. |
3 | Mezitím připravíme vaječné topinky. Vejce rozšleháme s mlékem a špetkou soli a ve směsi namáčíme tenké krajíčky bílého chleba, který na másle po obou stranách osmažíme. |
4 | Hotový špenát podáváme na talířích posypaný sekanou petrželkou s vaječnými topinkami jako přílohou. |