Zapékané fazole se zelím po ruském způsobu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané fazole se zelím po ruském způsobu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57167 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 g | Fazole vařené |
40 g | Gouda |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Rajčatová šťáva |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
20 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 225,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fazole vařené, Kopr čerstvý, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané fazole se zelím po ruském způsobu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve udusíme zelí. Očištěné hlávkové zelí zbavené košťálu nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, podlijeme slanou vodou a 15 minut bez pokličky dusíme, pak ho scedíme, v misce promícháme se lžící sádla a opepříme. |
2 | Mezitím vymažeme sádlem čtyři zapékací misky, do nich rozdělíme vařené fazole, které zalijeme přisolenou a přislazenou rajskou šťávou. |
3 | Hotové zelí svrchu rozložíme na fazole v miskách, povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokapeme rozpuštěným sádlem. |
4 | Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme asi 10 minut. |
5 | Fazole podáváme v miskách, ve kterých jsme je zapékali posypané sekaným koprem. |