Recept

Zapékané fazole se zelím po ruském způsobu

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57167
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
600 g Fazole vařené
40 g Gouda
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Rajčatová šťáva
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
20 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
600 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 670kJ
15% Sacharidy 55 g
16% Tuky 12 g
23% Sodík 469 mg
35% Bílkoviny 20 g

Zapékané fazole se zelím po ruském způsobu postup přípravy receptu:

1

Nejprve udusíme zelí. Očištěné hlávkové zelí zbavené košťálu nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, podlijeme slanou vodou a 15 minut bez pokličky dusíme, pak ho scedíme, v misce promícháme se lžící sádla a opepříme.

2

Mezitím vymažeme sádlem čtyři zapékací misky, do nich rozdělíme vařené fazole, které zalijeme přisolenou a přislazenou rajskou šťávou.

3

Hotové zelí svrchu rozložíme na fazole v miskách, povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokapeme rozpuštěným sádlem.

4

Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme asi 10 minut.

5

Fazole podáváme v miskách, ve kterých jsme je zapékali posypané sekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept