Recept

Kuře na smetaně po rusku

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57168
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
1 kg Kuře
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Muškátový květ
1 ks Okurka salátová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
150 ml Voda pitná
150 ml Vývar drůbeží
150 ml Zakysaná smetana
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 096kJ
10% Sacharidy 36 g
61% Tuky 46 g
21% Sodík 422 mg
69% Bílkoviny 39 g

Kuře na smetaně po rusku postup přípravy receptu:

1

Na rozpuštěné máslo v pekáči položíme kuře, podlijeme trochou horké vody a na mírném ohni v troubě opékáme.

2

Asi po 20 minutách, když je kuře napůl měkké, ho vyjmeme, rozsekneme na čtvrtky a ze všech stran ho posolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a muškátem, vrátíme na pekáč kůží nahoru a pečeme dále.

3

Když je kůže opečena téměř dozlatova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, zalijeme kuře zakysanou smetanou smíchanou s drůbežím vývarem, přidáme nastrouhaný krajíc tvrdého chleba a dusíme ještě 20 minut.

4

Takto upravené kuře podáváme s vařenými těstovinami, politými omáčkou a obložené plátky menší čerstvé salátové okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept