Recept

Kuřata na jalovci po kozácku

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57169

Ingredience

4 polévková lžíce Gouda
3 polévková lžíce Jalovec
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Okurka salátová
5 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rajčata
6 polévková lžíce Strouhanka
4 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana
1 kg Kuře

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 882 kcal
Kilojoule 3 689kJ
7% Sacharidy 24 g
88% Tuky 66 g
46% Sodík 920 mg
87% Bílkoviny 49 g

Kuřata na jalovci po kozácku postup přípravy receptu:

1

Dvě malá kuřata očistíme, zbavíme konců křídel a uvnitř posolíme. Potom připravíme nádivku. V hmoždíři utlučeme na prášek sušené jalovcové bobulky. Máslo utřeme s rozšlehaným vejcem, přidáme strouhanku, třetinu tlučeného jalovce, strouhaný sýr a sekanou petrželku, podle chuti osolíme a dobře promícháme.

2

Kuřata naplníme připravenou nádivkou, potřeme olejem, osolíme, posypeme druhou třetinou tlučeného jalovce, napíchneme na rožeň a nad žhavým dřevěným uhlím je 35-45 minut opékáme.

3

Rožněm otáčíme, aby se kuřata stejnoměrně propekla a při pečení je občas potíráme olejem ve kterém jsme smíchali trochu soli se zbytkem jalovce.

4

Upečená kuřata z rožně sejmeme, rozpůlíme a podáváme je s nakrájenými rajčaty a okurkami, přelitými osolenou zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept