Kuřata na jalovci po kozácku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřata na jalovci po kozácku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57169 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Gouda |
3 polévková lžíce | Jalovec |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurka salátová |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
4 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
1 kg | Kuře |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 336,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Olej rostlinný, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Kuře mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Jalovec, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřata na jalovci po kozácku postup přípravy receptu:
1 | Dvě malá kuřata očistíme, zbavíme konců křídel a uvnitř posolíme. Potom připravíme nádivku. V hmoždíři utlučeme na prášek sušené jalovcové bobulky. Máslo utřeme s rozšlehaným vejcem, přidáme strouhanku, třetinu tlučeného jalovce, strouhaný sýr a sekanou petrželku, podle chuti osolíme a dobře promícháme. |
2 | Kuřata naplníme připravenou nádivkou, potřeme olejem, osolíme, posypeme druhou třetinou tlučeného jalovce, napíchneme na rožeň a nad žhavým dřevěným uhlím je 35-45 minut opékáme. |
3 | Rožněm otáčíme, aby se kuřata stejnoměrně propekla a při pečení je občas potíráme olejem ve kterém jsme smíchali trochu soli se zbytkem jalovce. |
4 | Upečená kuřata z rožně sejmeme, rozpůlíme a podáváme je s nakrájenými rajčaty a okurkami, přelitými osolenou zakysanou smetanou. |