Recept

Tadžický plov se slepicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57170

Ingredience

2 ks Cibule
600 g Drůbeží maso vařené
200 g Gouda
300 g Játra drůbeží
250 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 333kJ
14% Sacharidy 52 g
192% Tuky 144 g
46% Sodík 914 mg
96% Bílkoviny 54 g

Tadžický plov se slepicí postup přípravy receptu:

1

V kastrole na másle dozlatova společně opečeme drobně nakrájenou cibuli a na tenká kolečka nakrájenou mrkev. K opečené zelenině pak přidáme vykostěné a na menší kousky nakrájené maso a drůbky z vařené slepice, na kousky nakrájená syrová drůbeží játra a krátce podusíme.

2

Potom maso zasypeme dobře propranou rýží, osolíme, zalijeme horkým slepičím vývarem, zakryjeme poklicí a v troubě dusíme tak dlouho, až je rýže měkká, tj. asi 30 minut.

3

Pak rýži vařečkou promícháme s masem, rozdělíme na talíře a podáváme posypané strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept