Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku
Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57173 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Brusinky |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
600 g | Rýže dušená |
0,5 ks | Slepice |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 185,0mg |
Draslík | 529,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rýže dušená, Slepice, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Hrozinky, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou opranou půlku větší slepice uvaříme v osolené vodě doměkka, to trvá asi 1,5-2 hodiny. Vývar slijeme a přecedíme, maso rozdělíme na úhledné díly. |
2 | Potom do hrnce dáme oprané hrozinky a lehce podrcené brusinky, zalijeme horkým přecezeným vývarem tak, aby byly potopeny, přidáme cukr a zakryté poklicí vaříme 10 minut. |
3 | Po pěti minutách vaření vlijeme do omáčky lžičku škrobu, rozmíchaného v červeném víně. |
4 | Porce vařené slepice urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží. |
Poznámka
Místo čerstvých brusinek můžeme použít brusinky zavařené, nebo vyčištěné nasekané čerstvé šípky.