Dušená kachna po moldavsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kachna po moldavsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57174 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Kachna domácí |
2 polévková lžíce | Kachní sádlo |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
8 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 5,7mg |
Draslík | 648,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kachní sádlo, Pepř černý celý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kachna po moldavsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kachnu rozstříháme na čtvrtky, osolíme je a ve velkém kastrole na kachním sádle na všech stranách rychle opečeme. Porce pak vyjmeme a na sádle dozlatova opečeme na plátky nakrájenou cibuli. Cibuli zaprášíme moukou, tu osmahmeme, zalijeme horkým drůbežím vývarem, prošleháme, pak přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, celý pepř, bobkový list, sůl a cukr, zamícháme a uvedeme do varu. |
2 | Pak přidáme opečené porce kachny, přikryjeme a pod pokličkou dusíme doměkka, asi 45-50 minut. Asi 20 minut před dohotovením přilijeme do šťávy červené víno. Hotovou kachnu z kastrolu vyjmeme a ze šťávy vybereme koření. |
3 | Moldavskou kachnu podáváme s vařenými bramborami, porce přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Jako příloha se hodí také dušená rýže.