Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57175
Kategorie: Maso

Ingredience

30 ml Brandy
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Estragon
1 kávová lžička Jalovec
1 kg Kuře
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
600 g Rýže dušená
2 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
150 ml Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 941 kcal
Kilojoule 3 937kJ
11% Sacharidy 40 g
78% Tuky 59 g
29% Sodík 577 mg
92% Bílkoviny 52 g

Kuře ruského myslivce postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře rozčtvrtíme, porce osolíme a posypeme mletým jalovcem.

2

Na pekáči rozehřejeme máslo, kuřecí čtvrtky do něho vložíme kůží dolů, dáme do trouby a pečeme. Asi v polovině pečení, tj. po dvaceti minutách porce otočíme kůží nahoru a podlijeme trochou horké vody.

3

Po dalších 10 minutách přidáme ke kuřeti na tenké plátky nakrájené žampiony s nasekanou cibulí a pečeme spolu s kuřetem.

4

Nakonec kuře zalijeme bílým vínem, přidáme rajský protlak, sekanou petrželku a estragon, 3 minuty povaříme, odstavíme a maso vyjmeme. Šťávu podle chuti přisolíme, vylepšíme koňakem a rozmícháme.

5

Porce na talířích přelijeme šťávou a podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept