Kuře ruského myslivce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře ruského myslivce
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57175 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Brandy |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 kávová lžička | Jalovec |
1 kg | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
600 g | Rýže dušená |
2 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 217,5mg |
Draslík | 689,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Kuře, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře ruského myslivce postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře rozčtvrtíme, porce osolíme a posypeme mletým jalovcem. |
2 | Na pekáči rozehřejeme máslo, kuřecí čtvrtky do něho vložíme kůží dolů, dáme do trouby a pečeme. Asi v polovině pečení, tj. po dvaceti minutách porce otočíme kůží nahoru a podlijeme trochou horké vody. |
3 | Po dalších 10 minutách přidáme ke kuřeti na tenké plátky nakrájené žampiony s nasekanou cibulí a pečeme spolu s kuřetem. |
4 | Nakonec kuře zalijeme bílým vínem, přidáme rajský protlak, sekanou petrželku a estragon, 3 minuty povaříme, odstavíme a maso vyjmeme. Šťávu podle chuti přisolíme, vylepšíme koňakem a rozmícháme. |
5 | Porce na talířích přelijeme šťávou a podáváme s dušenou rýží. |