Škvarkoví slimáci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarkoví slimáci
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5718 |
Ingredience
40 g | Droždí |
250 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
50 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Sýr smetanový tavený 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
2 hrnek | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 292,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Sýr smetanový tavený 45%, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarkoví slimáci postup přípravy receptu:
1 | Kynuté těsto zpracujeme a přidáme do něj strouhaný sýr. |
2 | Rozdělíme na bochánky. |
3 | Každý bochánek vyválíme, posypeme škvarky a nakrájíme trojúhelníčky. |
4 | Stáčíme je od širší strany ke špičce. |
5 | Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby. |