Kuře tapaka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře tapaka
Kuře tapaka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57180 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kg | Kuře |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 812,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Kuře, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře tapaka postup přípravy receptu:
1 | Kuře na hřbetě rozřízneme, odsekneme hřbetní kost a rozklepeme ho. |
2 | Maso pak osolíme, opepříme, důkladně potřeme prolisovaným česnekem a dáme na rozpálený olej ve velké pánvi. Maso přimáčkneme poklicí, kterou ještě zatížíme. |
3 | Pečeme po obou stranách dozlatovana na mírném ohni 30 minut. |
4 | Hotové kuře rozdělíme na porce s křídlem a se stehnem a podáváme na nahřátých talířích. |
5 | Zvlášť jako přílohu podáváme na čtvrtky nakrájená rajčata, marinovaná v olivovém oleji se solí a pepřem, posypaná sekaným koprem. |