Recept

Gruzínské kuřecí borani

  • Gruzie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57182

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
7 ks Cibule
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1200 g Kuře
10 ks Lilek
0,5 kávová lžička Muškátový květ
200 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Skořice mletá
3 kávová lžička Sůl
125 ml Zakysaná smetana
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 915 kcal
Kilojoule 3 826kJ
10% Sacharidy 36 g
101% Tuky 76 g
28% Sodík 559 mg
77% Bílkoviny 43 g

Gruzínské kuřecí borani postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme kuře na grilu. Kuře rozdělíme na čtvrtky, páteřní kost odsekneme a maso lehce naklepeme. Takto připravené maso osolíme, potřeme olejem a na rozpáleném roštu pečeme na každé straně asi 10 minut, při pečení ho ještě potíráme olejem se solí. Opečené kuře uložíme do tepla.

2

Dále oloupeme lilky, nakrájíme je na tenká kolečka, osolíme a necháme 5 minut ležet a pak z nich vymačkáme šťávu. Na 100 ml oleje opečeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme lilky a pečeme po obou stranách. Opečené lilky s cibulí smícháme s nasekaným koprem, čerstvou bazalkou a pažitkou, osolíme a okořeníme pepřem a muškátem.

3

Na talíře navršíme lilkovou směs, na ní čtvrtky opečeného kuřete a vše pokapeme zakysanou smetanou ochucenou šafránem a skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept