Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57184
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Brambory
2 ks Cibule
2 ks Jablka
1 kávová lžička Kopr čerstvý
2 ks Mrkev kořen
2 ks Slaneček
1 l Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 290kJ
8% Sacharidy 30 g
248% Tuky 186 g
25% Sodík 506 mg
28% Bílkoviny 16 g

Slanečkové věžičky postup přípravy receptu:

1

Slanečky den předem vykucháme a dáme přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky.

2

Oloupeme a uvaříme velké brambory a mrkve, vařené brambory nakrájíme na kostky a mrkev na silnější plátky. Na kostky pak nakrájíme připravené slanečky a oloupaná, jádřinců zbavená jablka a malé cibule na kolečka.

3

Na kostku bramboru postupně klademe mrkev, slanečka, jablko a kolečko cibule a spíchneme párátkem. Podáváme jako chuťovku polité zakysanou smetanou smíchanou s nasekaným koprem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „vymáčení“ slanečků. Místo slanečků je možno použít u nás dostupnějších matjesů. Místo majonézou můžeme pokrm zalít přisolenou zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept