Recept

Slanečky s houbami po litevsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57185
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 krajíc Chléb celozrnný žitný
2 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
30 g Houby sušené
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Slaneček
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 411kJ
4% Sacharidy 16 g
22% Tuky 16 g
47% Sodík 941 mg
56% Bílkoviny 31 g

Slanečky s houbami po litevsku postup přípravy receptu:

1

Slanečky vykucháme a dáme přes noc vymáčet, druhý den je stahneme a vykostíme.

2

Směs sušených hub uvaříme ve vodě doměkka a mezitím nadrobno nasekáme cibuli a zpěníme ji na oleji.

3

Uvařené houby nakrájíme na malé kousky, vložíme na orestovanou cibuli a krátce podusíme.

4

Připravené slanečky nakrájíme na kousky, položíme na talíř a pokapeme citronem. Na kousky slanečka pak klademe hromádky dušených hub.

5

Podáváme jako předkrm nebo chuťovku s černým chlebem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „vymáčení“ slanečků. Místo slanečků je možno použít u nás dostupnějších matjesů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept