Recept

Marinované slanečky po estonsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57186
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 krajíc Chléb celozrnný žitný
2 ks Cibule
2 ks Hřebíček
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
100 ml Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Skořice celá
4 ks Slaneček
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 265kJ
5% Sacharidy 16 g
134% Tuky 101 g
46% Sodík 929 mg
46% Bílkoviny 26 g

Marinované slanečky po estonsku postup přípravy receptu:

1

Den předem vykucháme slanečky a necháme je přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky, které vložíme do velké zavařovací sklenice a pokapeme olejem.

2

Dále připravíme marinádu. Ocet zředíme s vodou v poměru 1:1 a svaříme s kořením a s cibulí a mrkví nakrájenými na kolečka. Vychladlou marinádu nalijeme na slanečky a uložíme do chladu na 24 hodin.

3

Marinované slanečky i s marinádou podáváme s chlebem jako chuťovku k pivu nebo jako předkrm.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný ani čas potřebný k „vymáčení“ slanečků, ani k jejich marinování. Místo slanečků je možno použít u nás dostupnějších matjesů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept