Marinované slanečky po estonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované slanečky po estonsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57186 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
2 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Skořice celá |
4 ks | Slaneček |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 568,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Hřebíček, Nové koření celé, Olej rostlinný, Skořice celá, Slaneček, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované slanečky po estonsku postup přípravy receptu:
1 | Den předem vykucháme slanečky a necháme je přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky, které vložíme do velké zavařovací sklenice a pokapeme olejem. |
2 | Dále připravíme marinádu. Ocet zředíme s vodou v poměru 1:1 a svaříme s kořením a s cibulí a mrkví nakrájenými na kolečka. Vychladlou marinádu nalijeme na slanečky a uložíme do chladu na 24 hodin. |
3 | Marinované slanečky i s marinádou podáváme s chlebem jako chuťovku k pivu nebo jako předkrm. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný ani čas potřebný k „vymáčení“ slanečků, ani k jejich marinování. Místo slanečků je možno použít u nás dostupnějších matjesů.