Recept

Slanečkové závitky s jablky po lotyšsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57187
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
3 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Hřebíček
3 ks Jablka
4 ks Nové koření celé
200 ml Ocet kvasný lihový
6 ks Pepř černý celý
3 kávová lžička Protlak rajčatový
3 ks Slaneček
200 ml Voda pitná
150 g Zakysaná smetana
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 668kJ
20% Sacharidy 72 g
32% Tuky 24 g
48% Sodík 965 mg
55% Bílkoviny 31 g

Slanečkové závitky s jablky po lotyšsku postup přípravy receptu:

1

Vykuchané, přes noc vymáčené, stažené a vykostěné slanečky podélně rozkrojíme na půlky.

2

Dále nahrubo nastrouháme 1 jablko a nadrobno nasekáme cibuli a v misce důkladně promícháme se 2 lžičkami rajského protlaku a lžičkou cukru. Touto směsí potřeme slanečkové řezy, stočíme a propíchneme párátkem. Dvě oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na kostky a spolu se slanečkovými závitky vložíme do sklenice.

3

Potom připravíme nálev. Svaříme ocet zředěný s vodou v poměru 1:1 s kořením, 2 lžičkami cukru a se lžičkou rajského protlaku a necháme vychladnout.

4

Marinádou zalijeme slanečkové závitky a jablka a necháme dva dny v chladu stát. Závitky vyndáme z marinády a rozdělíme na servírovací ploché misky.

5

Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené kostkami marinovaných jablek s bílým pečivem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný ani čas potřebný k „vymáčení“ slanečků, ani k jejich marinování. Místo slanečků je možno použít u nás dostupnějších matjesů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept