Jablka plněná slanečky po lotyšsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka plněná slanečky po lotyšsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57188 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
6 ks | Jablka |
3 kávová lžička | Kopr čerstvý |
150 ml | Majonéza |
2 ks | Mrkev sterilovaná |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Slaneček |
1 l | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 58,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 9,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jablka, Kopr čerstvý, Majonéza, Mrkev sterilovaná, Slaneček, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablka plněná slanečky po lotyšsku postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané, přes noc vymáčené, stažené a vykostěné slanečky drobně posekáme. Uvaříme brambory a mrkev a jako slanečky je spolu s cibuli nakrájíme na velmi malé kostičky a spolu se slanečkem vložíme do mísy. |
2 | Jablka omyjeme, v jedné třetině svrchu odkrojíme a jádřinec s částí dužiny vydlabeme. Odkrojené vršky oloupeme, spolu s vydlabanou dužinou je nastrouháme a přidáme ke slanečkům se zeleninou. |
3 | Sekané slanečky, zeleninu a strouhaná jablka pak promícháme, okořeníme pepřem a ochutíme majonézou, slanečkovou hmotou pak naplníme vydlabaná jablka. |
4 | Jablka podáváme pokapaná zakysanou smetanou a ozdobená sekaným koprem jako studený předkrm nebo jako lehkou večeři. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „vymáčení“ slanečků. Místo slanečků je možno použít u nás dostupnějších matjesů.