Recept

Jablka plněná slanečky po lotyšsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57188
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Cibule
6 ks Jablka
3 kávová lžička Kopr čerstvý
150 ml Majonéza
2 ks Mrkev sterilovaná
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Slaneček
1 l Voda pitná
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 357kJ
21% Sacharidy 77 g
66% Tuky 49 g
64% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Jablka plněná slanečky po lotyšsku postup přípravy receptu:

1

Vykuchané, přes noc vymáčené, stažené a vykostěné slanečky drobně posekáme. Uvaříme brambory a mrkev a jako slanečky je spolu s cibuli nakrájíme na velmi malé kostičky a spolu se slanečkem vložíme do mísy.

2

Jablka omyjeme, v jedné třetině svrchu odkrojíme a jádřinec s částí dužiny vydlabeme. Odkrojené vršky oloupeme, spolu s vydlabanou dužinou je nastrouháme a přidáme ke slanečkům se zeleninou.

3

Sekané slanečky, zeleninu a strouhaná jablka pak promícháme, okořeníme pepřem a ochutíme majonézou, slanečkovou hmotou pak naplníme vydlabaná jablka.

4

Jablka podáváme pokapaná zakysanou smetanou a ozdobená sekaným koprem jako studený předkrm nebo jako lehkou večeři.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „vymáčení“ slanečků. Místo slanečků je možno použít u nás dostupnějších matjesů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept