Bramborový pudink s párky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový pudink s párky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5719 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 206,8mg |
Draslík | 494,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 215,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Párky jemné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový pudink s párky postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme se žloutky, solí a pepřem do pěny. |
2 | Přidáme nadrobno nakrájené párky, den předem uvařené strouhané brambory, sníh z bílků, trochu strouhanky a nasekanou petrželovou nať. |
3 | Těsto naplníme do vymazané a vysypané pudinkové formy, uzavřeme a hodinu vaříme ve vodní lázni. |
4 | Pudink vyklopíme, posypeme strouhankou a pokropíme máslem. Obložíme dušeným špenátem. |