Recept

Lilkové pečené řezy sypané parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57191

Ingredience

Příprava
4 polévková lžíce Olej olivový
Řezy
100 g Lilek
200 g Mozzarella
50 g Protlak rajčatový
200 g Sýr Parmezán
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 594kJ
2% Sacharidy 7 g
37% Tuky 27 g
40% Sodík 802 mg
48% Bílkoviny 27 g

Lilkové pečené řezy sypané parmezánem postup přípravy receptu:

1

Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 200°C. Další 2 lžíce olivového oleje odložíme na restování zeleniny.

2

Řezy: Lilek očistíme a nakrájíme na plátky, silné asi 2 cm. Česnek utřeme, parmezán nastrouháme, mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Utřený česnek osmahneme (smažíme asi 1 minutu) na olivovém oleji ve větší pánvi. Na osmahlý česnek naskládáme vedle sebe lilkové plátky a ty opražíme z každé strany, než zkřehnou. Osmahlé plátky zeleniny přemístíme děrovanou naběračkou na ubrousek nebo papírovou podložku - abychom odsáli tuk ze zeleninových plátků.

3

Potom opečené plátky, zbavené tuku skládáme po vrstvách do zapékací mísy tak, že vrstvu plátků lilků poklademe plátky mozzarelly a tyto dvě vrstvy zalijeme rajčatovým protlakem.

4

Takto vrstvy střídáme do spotřebování všech surovin tak, abychom skončili vrstvou rajčatového pyré. Nakonec všechny vrstvy zasypeme strouhaným parmezánem, a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne a neroztaví se. Tento pokrm chutná nejlépe horký, ale můžeme ho servírovat i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept