Lilkové pečené řezy sypané parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové pečené řezy sypané parmezánem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57191 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
4 polévková lžíce | Olej olivový |
Řezy | |
2 ks | Česnek |
100 g | Lilek |
200 g | Mozzarella |
50 g | Protlak rajčatový |
200 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 113,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Mozzarella, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkové pečené řezy sypané parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 200°C. Další 2 lžíce olivového oleje odložíme na restování zeleniny. |
2 | Řezy: Lilek očistíme a nakrájíme na plátky, silné asi 2 cm. Česnek utřeme, parmezán nastrouháme, mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Utřený česnek osmahneme (smažíme asi 1 minutu) na olivovém oleji ve větší pánvi. Na osmahlý česnek naskládáme vedle sebe lilkové plátky a ty opražíme z každé strany, než zkřehnou. Osmahlé plátky zeleniny přemístíme děrovanou naběračkou na ubrousek nebo papírovou podložku - abychom odsáli tuk ze zeleninových plátků. |
3 | Potom opečené plátky, zbavené tuku skládáme po vrstvách do zapékací mísy tak, že vrstvu plátků lilků poklademe plátky mozzarelly a tyto dvě vrstvy zalijeme rajčatovým protlakem. |
4 | Takto vrstvy střídáme do spotřebování všech surovin tak, abychom skončili vrstvou rajčatového pyré. Nakonec všechny vrstvy zasypeme strouhaným parmezánem, a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne a neroztaví se. Tento pokrm chutná nejlépe horký, ale můžeme ho servírovat i studený. |