Jednoduchý recept

Srbská pikantní omáčka

  • Srbsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 57192
Kategorie: Salsy

Ingredience

6 stroužek Česnek
500 g Kapie
300 g Lilek
40 ml Ocet jablečný
30 ml Ocet vinný
200 ml Olej olivový extra panenský
500 g Paprika červená
2 g Pepř černý mletý
12 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 215kJ
3% Sacharidy 11 g
37% Tuky 28 g
30% Sodík 591 mg
3% Bílkoviny 2 g

Srbská pikantní omáčka postup přípravy receptu:

1

Celé papriky, lilky, kapie vyskládáme na suchý plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny. Zeleninu oloupeme, zbavíme stopek a jadřinců, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

2

Zeleninu umeleme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme olejem, octem a dusíme, až se olej se zeleninou spojí.

3

Tuto omáčku používáme k pečeným a grilovaným masům.

Poznámka

Při dušení můžeme přidat chilli papričku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept